Treska v stredomorskom štýle s cuketovými hranolkami
- Celkový čas 1 h 25 min
- 5 min
Príprava - 1 h 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Cukety
2 Vaječné bielka
100 g Strúhanka
40 g Strúhaný parmezán
Soľ, korenie
5 cl Olivový olej
4 Čerstvé filety tresky
50 g Odkôstkované čierne olivy
Šťava z citrónu
1 čl Čili korenie
2 strúč. Nasekaný cesnak
1 cl Balzamikový ocot
Príslušenstvo
Gril Oddeľovač
Príprava
Krok 1 /7
Nakrájame cuketu na tyčinky s hrúbkou 2 – 3 cm.
Krok 2 /7
V jednej miske vyšľaháme vaječné bielka. V druhej nádobe zmiešame strúhanku, parmezán, soľ a korenie. Vyložíme podnos na pečenie listom papiera na pečenie.
Krok 3 /7
Tyčinky cukety úplne obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Postupne ich ukladáme na papier na pečenie. Kuchynským štetcom ich potrieme 3 polievkovými lyžicami olivového oleja.
Krok 4 /7
V miske si pripravíme olivovú zmes zmiešaním nasekaných olív, citrónovej šťavy, čili, cesnaku, balzamikového octu, 60 ml olivového oleja, soli a korenia.
Krok 5 /7
Rybu dochutíme z oboch strán soľou, korením a kvapkou citrónovej šťavy. Hornú stranu ryby natrieme olivovou zmesou.
Krok 6 /7
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a pre P1 vyberieme režim HRANOLKY. Pre P2 vyberieme režim RYBY. Najprv pridáme polovicu cuketových hranoliek. Počas varenia niekoľkokrát premiešame. Keď zaznie časovač, dáme polovicu rybích filiet na druhú stranu a začneme variť.
Krok 7 /7
Po skončení programov zopakujeme proces s druhou dávkou.