Ako vybrať správnu panvicu?
V súčasnosti existuje nekonečné množstvo panvíc z rôznych materiálov, s rôznymi povrchmi, veľkosťami, výškami atď. Preto je veľmi dôležité, aby ste pred kúpou panvice pochopili, čo od svojej panvice očakávate. Pripravili sme zoznam najdôležitejších aspektov, ktoré vám pomôžu vybrať tú správnu panvicu.
Aký tvar panvice je pre vás vhodný?
Panvica na smaženie
Panvica na smaženie je základným vybavením každej kuchyne a klasickým náčiním, na ktorom uvaríte prakticky čokoľvek. Tento druh panvice je veľmi všestranný a pomáha vám variť zdravo. Jej konštrukcia má ploché dno a zaoblené bočné steny. Ide o dokonalú kombináciu pre rýchle a rovnomerné tepelné spracovanie. Vďaka vysokokvalitnému nepriľnavému povrchu panvíc Tefal môžete pripravovať pokrmy bez tuku. Táto vlastnosť robí z týchto panvíc dokonalé nádoby pre najzdravšie varenie. Či už hľadáte odolný nepriľnavý povrch, keramiku alebo nerezovú oceľ, vždy nájdete vhodný výrobok.
Panvica na smaženie je ideálna pre tepelnú úpravu:
- mäsa,
- rýb,
- zeleniny,
- vajec,
- slaniny...
Wok
Panvice wok charakterizuje menšie dno a vysoké zaoblené bočné steny. Je hlbšia ako bežná panvica na smaženie. Panvice wok sú veľmi obľúbené pre prípravu ázijských jedál, ako je napríklad restovaná zelenina a rezance. Niektoré z našich panvíc wok majú špeciálne funkcie, ako je nálevka pre ľahké vylievanie (omáčky, šťavy, smotany atď.).
Panvica na palacinky
Zdá sa, že táto panvica má veľmi špeciálny účel: príprava palaciniek. Je však oveľa univerzálnejšia, než sa zdá. Samozrejme, výborne sa hodí pre prípravu všetkých druhov palaciniek. Môžete ju však použiť aj na prípravu fajitas, vajec, grilovaných sendvičov a iných jedál, ktoré si vyžadujú panvicu. K dispozícii je v rôznych veľkostiach.
Hlboká panvica
Po prvé, táto panvica bola navrhnutá pre smaženie mäsa a zeleniny. Umožňuje variť aj s malým množstvom ohriateho tuku, vďaka čomu je výsledný pokrm zdravší a chutnejší. Na rozdiel od klasickej panvice má táto panvica rovné steny a je oveľa hlbšia. Vďaka týmto vlastnostiam je táto panvica ideálna na varenie kompletných jedál a prípravu rôznych receptov. Hlboká panvica je vybavená pokrievkou pre udržanie tepla a vlhkosti. Je ideálna na pozvoľné varenie a dusenie.
K dispozícii je v rôznych veľkostiach a z rôznych materiálov.
Špeciálna panvica
Špeciálne panvice majú veľmi špecifickú funkciu, ktorá vám uľahčí prípravu vašich obľúbených pokrmov. Špeciálne panvice sú k dispozícii na grilovanie steakov, prípravu lievancov, omelety, napr. trojuholníkové panvice alebo panvice na pizzu. Tieto modely umožňujú jednoduchú prípravu obľúbených jedál na materiáloch najvyššej kvality.
Ktoré vlastnosti sú u panvice najdôležitejšie?
Ktorá veľkosť panvice je najvhodnejšia?
Výber správnej veľkosti panvice je jednou z najdôležitejších vecí. Nie ste si istí, ktorá veľkosť panvice je pre vás vhodná? Nemajte obavy. Pripravili sme pre vás súhrnnú tabuľku, ktorá vám pomôže odhadnúť veľkosť panvice, ktorú by ste mali kúpiť. Napríklad pre štvorčlennú rodinu odporúčame panvicu s priemerom 26-28 cm.
Potrebujete zistiť, či je panvica kompatibilná s vaším sporákom?
Kompatibilita varných dosiek
Nie všetky panvice sú kompatibilné so všetkými typmi varných dosiek, záleží najmä na ich materiáli a zložení. Aj keď je väčšina našich panvíc kompatibilná so všetkými typmi varných dosiek vrátane indukcie, pred nákupom skontrolujte, či je panvica kompatibilná (pozrite si obrázok nižšie v popise produktu alebo na obale).
Uprednostňujete pevnú alebo odnímateľnú rukoväť?
Vyberte si pevnú alebo odnímateľnú rukoväť
Odnímateľná rukoväť:
- Ideálna pre úsporu miesta: Optimálne skladovanie
- Oveľa viac, než len panvica: Možno v nej variť na sporáku, v RÚRE a uchovávať v nej potraviny v CHLADNIČKE (kompatibilná so sklenenou alebo plastovou pokrievkou)
- Rukoväť sa nezahrieva
Pevná rukoväť z nehrdzavejúcej ocele:
- Nitovaná nehrdzavejúca oceľ, ako pre šéfkuchárov
- Masívna rukoväť
Pevná rukoväť z bakelitu:
- Nezahrieva sa
- Ľahká a bezpečná manipulácia
Aký povrch/materiál by ste mali zvoliť pre panvicu?
Výhody nepriľnavých panvíc
Všetky naše panvice s nepriľnavým povrchom sú ideálne pre rýchle a jednoduché varenie. Všetky naše panvice s nepriľnavým povrchom sa vyznačujú dlhodobým výkonom a zabraňujú prilepeniu potravín na panvicu. Okrem toho neobsahujú PFOA, olovo ani kadmium.
Varenie nikdy nebolo ľahšie. Navyše nemusíte pridávať olej ani maslo. Pre zdravé a jednoduché varenie vo vašej kuchyni!
Výhody panvíc Mineralia s efektom kameňa
Panvice Mineralia s efektom kameňa majú nepriľnavý povrch obohatený o minerály pre zdravé varenie. Okrem toho neobsahujú PFOA, olovo ani kadmium.
Nemusíte pridávať tuk, jedlo sa na panvicu aj tak neprilepí. Panvice s kameňom sú obzvlášť odolné a dlho vydržia. Budete na nich môcť pripraviť všetky druhy jedál: ryby, jemné ryby, mäso, zeleninu. Väčšina panvíc Mineralia je kompatibilná s indukčnými varnými doskami.
Výhody keramických panvíc
Naše keramické panvice sú šetrné k životnému prostrediu a sú vyrobené zo 100 % recyklovaného hliníka, aby ste si mohli vychutnať zdravé varenie. Ich povrch neobsahuje PFOA, olovo ani kadmium. Okrem iných výhod sú odolné voči poškriabaniu, majú dlhú životnosť a ľahko sa umývajú. Stačí pridať trochu oleja, aby bol výsledný pokrm chrumkavejší.
Výhody panvíc z nehrdzavejúcej ocele
Tieto panvice sú mimoriadne odolné a ideálne pre prípravu všetkých druhov pokrmov. Používame kvalitnú nehrdzavejúcu oceľ pre extrémnu trvanlivosť, odolnosť voči poškriabaniu a dokonalé opekanie, deglazé atď.
Výhody panvíc z liatiny
Liatina je veľmi odolný materiál pre to najlepšie varenie. Panvice z liatiny sú ideálne na grilovanie a opekanie. Okrem iného sa môžu použiť aj na prípravu mäsa. Upozorňujeme, že tento typ panvice je ťažší ako iné materiály, ale poskytuje vynikajúci rozptyl a udržanie tepla ako na grile!
Porovnajte rôzne povrchy panvíc
Skvelé pre: |
|
|
|
Nepriľnavý |
|
|
|
Odolnosť nepriľnavého povrchu |
|
|
|
Odolnosť voči poškriabaniu |
|
|
|
Jednoduché čistenie |
|
|
|
Varenie bez tuku |
|
|
|
Opekanie |
|
|
|