Treska na stredomorský spôsob
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 Filety z tresky (pribl. 150 g/kus)
75 g Odkôstkované čierne olivy
Kôra a šťava z jedného citróna
1.5 čl Čili korenie
2 strúč. Nasekaný cesnak
15 cl Balzamikový ocot
1.5 pl Olivový olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /5
Nakrájame olivy na plátky. V malej miske zmiešame olivy s citrónovou kôrou, čili korením, cesnakom, balzamikovým octom a olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /5
Na tresku natrieme citrónovú šťavu a olivový olej.
Krok 3 /5
Vložíme tresku do pecí vybavenú desku. Spustíme proces varenia.
Krok 4 /5
Uistíme sa, že ryba je dôkladne uvarená. Môže sa to líšiť podľa veľkosti kusov. V prípade potreby predĺžime dobu o ďalšiu minútu, kým sa mäso ľahko neoddeľuje vidličkou.
Krok 5 /5
Podávame tresku s olivovou zmesou. Podávame s cuketovými hranolčekmi.