Steaky s hranolkami
- Celkový čas 1 h 15 min
- 15 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
1.6 kg Zemiaky
6 g Paprika
Soľ
6 cl Olej
8 plátok Steaky zo sviečkovice, pribl. 200 g
Korenie
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /4
Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na veľké, 2 cm hrubé hranolky. Umiestnime na utierku, aby sme ich čo najviac usušili, a potom vyklopíme do misy. Pridáme papriku a soľ a premiešame, aby sa nimi hranolky rovnomerne pokryli. Pridáme olej a spolu premiešame.
Krok 2 /4
Pripravíme si grilovaciu dosku. Presunieme polovicu hranoliek na jednu stranu grilovacej dosky. Vložíme do spotrebiča. Nastavíme režim HRANOLKY pri 200 °C na 25 minút a začneme variť. Počas varenia premiešame hranolky jeden alebo dva razy.
Krok 3 /4
Keď sú hranolky hotové, vysypeme ich do misy a odložíme nabok. Dáme dva steaky na horúcu grilovaciu dosku a nádobu na varenie vložíme do spotrebiča. Nastavíme program GRIL na 200 °C na 4 – 6 minút podľa toho, aký stupeň prepečenia chceme dosiahnuť. Spustíme program a v polovici varenia steaky obrátime.
Krok 4 /4
Po skončení programu zopakujeme proces so zvyšnými steakmi.