Steaky zo sviečkovice s chimichurri omáčkou
- Celkový čas 32 min
- 15 min
Príprava - 17 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
8 Steaky zo sviečkovice, pribl. 200 g
6 cl Ocot z červeného vína
1 Citrón
8 strúč. Cesnak
12 vet. Petržlenová vňať
12 cl Olivový olej
Soľ, korenie
1 čl Čili vločky
Príprava
Krok 1 /3
Vyberieme mäso z chladničky a pred varením necháme odpočinúť pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
Krok 2 /3
Medzitým si pripravíme chimichurri omáčku. V miske si spolu zmiešame citrónovú šťavu, nasekaný cesnak zbavený klíčkov, nasekaný petržlen a olej. Pridáme štipku soli, korenia a čili.
Krok 3 /3
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča. Digitálna verzia: Nastavíme režim GRIL na 200 °C a predhrievame 15 minút. Dochutíme steaky soľou a korením, potom ich dáme do nádoby a z každej strany grilujeme 2 minúty. Mechanická verzia 2 v 1: Predhrejeme na 200 °C, potom steaky dochutíme soľou a korením a dáme ich do nádoby spotrebiča. Grilujeme 2 minúty z každej strany.