Steaky zo sviečkovice s cesnakovým maslom a parmezánovými zemiakmi
- Celkový čas 40 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
Na prípravu steakov zo sviečkovice:
3 Steaky zo sviečkovice (pribl. 200 g/kus)
1.5 pl Olivový olej
Soľ, korenie
90 g Maslo
1 strúč. Nasekaný cesnak
1.5 pl Nasekané čerstvé bylinky (tymián, petržlenová vňať, pažítka)
Na prípravu zemiakov:
500 g Zemiaky
1 pl Olivový olej
1 strúč. Nasekaný cesnak
0.5 čl Mletá cibuľa
1 čl Soľ
0.25 čl Korenie
25 g Strúhaný parmezán
3 pl Nasekaná petržlenová vňať
Príprava
Krok 1 /7
Osušíme steaky kuchynskou utierkou. Obe strany ochutíme soľou a korením. Umyjeme a osušíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Vo veľkej nádobe zmiešame zemiaky s olivovým olejom, cesnakom, mletou cibuľou, soľou a korením.
Krok 2 /7
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 8 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program HRANOLKY pri 180 °C na 30 minút. Dáme zemiaky na dosku v nádobe 2.
Krok 3 /7
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 4 /7
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme steaky na dosku v nádobe 1 a zatvoríme nádobu. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 5 /7
V polovici varenia steaky obrátime. V polovici varenia zemiakov, keď spotrebič zapípa a ikona bliká, premiešame zatrasením košíka a pridáme parmezán.
Krok 6 /7
V malej nádobe zmiešame maslo s cesnakom a bylinkami. Ochutíme soľou a korením a potom dobre premiešame.
Krok 7 /7
Skontrolujeme, či je mäso uvarené, a v prípade potreby varíme ďalej. Keď sú zemiaky dozlata a chrumkavé, posypeme ich nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame hneď s mäsom nakrájaným na prúžky a pokropíme rozpusteným cesnakovým maslom. Podávame s crudités.