Grilované hovädzie mäso s omáčkou chimichurri (Picanha)
- Celkový čas 10 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
500 g Rump steakové prúžky
1 pl Olivový olej
Soľ
1.5 Jarná cibuľka, nasekaná
2 Cesnak, nasekaný
2 pl Petržlenová vňať
2 čl Oregáno
1 Červená paprika, nasekaná
2 pl Červený vínny ocot
0.5 Limetky (šťava)
12 cl Olivový olej
Soľ
Príprava
Krok 1 /4
Príprava omáčky: V stredne veľkej nádobe zmiešajte všetky prísady. Mäso: osolíme, okoreníme a potrieme olejom.
Krok 2 /4
Zapnite OptiGrill. Vyberte program "Red Meat“ ("Červené mäso") a stlačte tlačidlo OK. Hneď po skončení predhrievania položte hovädzie mäso na gril a zatvorte ho. Pečte, kým sa svetelný indikátor nezmení na červený.
Krok 3 /4
Keď je mäso upečené, nakrájajte ho na tenké plátky a položte na tanier. Pomocou lyžice naň nalejte omáčku chimichurri.
Krok 4 /4
Dobrú chuť.