Grilované rib eye steaky s chimichurri omáčkou
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
2 pl ocot z červeného vína
1 pl čerstvá citrónová šťava
4 strúč. cesnak, nasekaný veľmi najemno
1 pl zvlášť soľ a zvlášť korenie
2 ml vločky pálivej papriky
1 ks bobkový list
3 pl olivový olej
125 ml čerstvá petržlenová vňať nasekaná veľmi najemno
2 ks rib eye steaky, približne 6 uncí (175 g)/kus
Príprava
Krok 1 /4
Premiešame ocot s citrónovou šťavou, cesnakom, polovicou soli a korenia, vločkami pálivej papriky a bobkovým listom. Ručne šľaháme v olivovom oleji do riadneho zapracovania; vmiešame petržlenovú vňať. Necháme odstáť aspoň 15 minút, bobkový list vyhodíme.
Krok 2 /4
Medzitým si poklepaním papierovou utierkou steaky osušíme. Posypeme zvyšnú soľ a korenie na obe strany každého steaku.
Krok 3 /4
Ak nie je Optigrill pripojený: – Zapneme gril – Na grile vyberieme program Červené mäso a stlačíme OK Ak je Optigrill pripojený: – Prispôsobte predvoľby varenia kliknutím na odkaz v dolnej časti tohto kroku a stlačte OK na grile Optigrill. Potom pokračujeme v recepte: Varné dosky zľahka vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová kontrolka, steaky poukladáme na gril a zatvoríme poklop. Varíme, pokým kontrolka nezmení farbu na farbu želaného stupňa prepečenia – žltú pre krvavý spôsob, oranžovú pre stredné prepečenie a červenú pre dobré prepečenie.
Krok 4 /4
Presunieme steaky na tanier a zakryjeme fóliou. Necháme odstáť 5 minút. Steaky podávame s chimichurri omáčkou ako prílohou alebo nakvapkanou na ne.