Šalát s grilovanými zemiakmi a chimichurri omáčkou
- Celkový čas 45 min
- 20 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
0.5 zvä. Čerstvý petržlen, nasekaný
2 pl Čerstvé oregano, nasekané
4 pl Nasekaná pažítka
4 strúč. Cesnak, olúpaný
1 Červená čili paprička, nasekaná
2 pl Ocot z červeného vína
0.5 Limetka (alebo citrón)
12 cl Olivový olej
600 g Nové zemiaky
600 g Malé sladké zemiaky
4 pl Olivový olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si chimichurri omáčku. Umyjeme bylinky a odstránime veľké stonky. Dáme do kuchynského robota s cesnakom, čili, octom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Premiešame a odložíme bokom na nejakom chladnom mieste.
Krok 2 /5
Umyjeme a osušíme zemiaky. Rovnako postupujeme pri sladkých zemiakoch. Ošúpať ich nemusíme. Nakrájame zemiaky a sladké zemiaky pozdĺžne na veľké mesiačiky.
Krok 3 /5
Zemiaky a sladké zemiaky predvaríme 8 až 10 minút v osolenej vode na strednom ohreve. Pichnutím vidličkou overíme, či sú uvarené. Nemali by byť príliš mäkké, aby sa na grile nerozpadali. Ochladíme ich studenou vodou. Scedíme a dáme do nádoby. Dochutíme soľou a korením a pridáme olivový olej. Miešame zľahka.
Krok 4 /5
Otvoríme OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí dáme zemiaky na grilovaciu dosku a varíme 10 až 15 minút, v polovici varenia obrátime, aby sa pekne opiekli z oboch strán.
Krok 5 /5
Zemiaky podávame s chimichurri omáčkou. Môžeme vyskúšať s grilovaným mäsom.