Bravčové kotlety s cesnakovým maslom a avokádovým falafelom
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1.5 Avokádo
4.5 pl Citrónová šťava
3 pl Tahini
13 cl Voda
Soľ
1.5 Avokádo
390 g Prepláchnutý a odkvapkaný cícer z konzervy
6 ston. Mäta
15 ston. Koriander
3 strúč. Cesnak
3 čl Citrónová šťava
1.5 čl Soľ
75 g Cícerová múka
2 pl Neutrálny olej
6 Bravčové kotlety s kosťou (približne 800 g)
1 čl Paprika
1 čl Rasca
1 čl Mletý cesnak
1 čl Provensálske korenie
Soľ
2 strúč. Cesnak
30 g Zmäknuté maslo
2 pl Nasekaná petržlenová vňať
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Príprava falafelov: Avokádo nahrubo zmiešame s cícerom, lístkami mäty a koriandra, olúpanými strúčikmi cesnaku, citrónovou šťavou, soľou a dvoma tretinami cícerovej múky. Zvyšnú múku nasypeme na tanier a z tejto zmesi vyvaľkáme lyžicou 18 sploštených guľôčok. Vložíme do chladničky na 30 minút.
Krok 2 /5
Bravčové kotlety potrieme olejom z oboch strán. Zmiešame papriku, rascu, cesnakový prášok, provensálske bylinky a soľ a touto zmesou posypeme bravčové kotlety. Premasírujeme, aby sa korenie dôkladne obalilo. Olúpeme a nasekáme strúčiky cesnaku, zmiešame ich s mäkkým maslom, nasekanou petržlenovou vňaťou a soľou. Odložíme nabok.
Krok 3 /5
Pripravíme omáčku: dužinu avokáda zmiešame s citrónovou šťavou, tahini, vodou a soľou.
Krok 4 /5
Poukladáme falafely na plech na pečenie. Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí poukladáme bravčové kotlety na grilovaciu dosku (budeme to musieť urobiť v dvoch dávkach) a pečieme 5 minút. Obrátime bravčové kotlety a falafel a pečieme ďalších 5 minút. Bravčové kotlety opäť obrátime, na každú kotletu pridáme 1 polievkovú lyžicu cesnaku a petržlenového masla a pečieme ďalších 5 minút.
Krok 5 /5
Bravčové kotlety podávame s falafelom a avokádovou omáčkou.