Grilovaný steak s pečenými zemiakmi
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
600 g Hovädzí steak
2 pl Zmes korenia na steaky
20 g Cesnakovo-petržlenové maslo
2 pl Olivový olej
300 g Rajčiny
1 pl Olivový olej
1 čl Sušená talianska zmes byliniek
1 pl Balzamikový ocot
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Nasypeme zmes korenia pre steak na obe strany mäsa. Poklepaním na korenie sa uistíme, že sa korenie na mäse drží. Potrieme obe strany steakov olivovým olejom.
Krok 2 /7
Paradajky rozpolíme.
Krok 3 /7
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 8 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame na panvicu, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program ZELENINA pri 180 °C na 15 minút. Pridáme rajčiny na panvicu do nádoby 2. Pokropíme olivovým olejom, talianskou zmesou byliniek a balzamikovým octom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 4 /7
Stlačíme SYNC, aby sa steaky aj rajčiny dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje. Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Dáme steaky na dosku v nádobe 1.
Krok 5 /7
V polovici varenia steaky obrátime, aby sme sa uistili, že sa uvaria rovnomerne.
Krok 6 /7
Skontrolujeme, či sú rajčiny dôkladne uvarené, a podľa potreby varíme ešte niekoľko minút.
Krok 7 /7
Vyberieme uvarené steaky a navrch každého kusu mäsa dáme cesnakovo-petržlenové maslo. Pred podávaním necháme steaky odstáť 1 minútu. Podávame s pečenými zemiakmi. Môžeme podávať s ryžou, cestovinami alebo lahodnou zemiakovou kašou.