Ananásové a krevetové špízy s medovo-cesnakovým maslom
- Celkový čas 21 min
- 15 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
750 g Ananás (asi polovica ananásu)
600 g Surové olúpané krevety s chvostom (asi 36 kreviet)
6 strúč. Cesnak
45 g Rozpustené maslo
120 g Tekutý med
3 pl Sójová omáčka
1 čl Čili vločky (voliteľné)
3 pl Nasekaný koriander
Príprava
Krok 1 /4
Ananás ošúpeme, nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky a každý plátok rozdelíme na 8 častí. Na jednu osobu pripravíme 2 špízy, pričom na každý špíz striedavo napichneme 3 krevety a 3 kúsky ananásu.
Krok 2 /4
Olúpeme a nasekáme strúčiky cesnaku. Zmiešame ich s rozpusteným maslom, medom, sójovou omáčkou a chilli vločkami a touto zmesou posypeme špízy.
Krok 3 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí grilujeme špízy 6 minút, pričom v polovici pečenia ich obrátime.
Krok 4 /4
Posypeme nasekaným koriandrom a podávame.