Lososové kúsky s cesnakovým maslom
- Celkový čas 21 min
- 15 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 Čerstvé filety z lososa (asi 6 kusov)
3 pl Olivový olej
2 štip. Údená paprika
2 čl Kôpor
Soľ, korenie
60 g Cesnakovo-petržlenové maslo
3 pl Citrónová šťava
Príprava
Krok 1 /4
Nakrájame losos na kúsky veľké ako nugetky. Kúsky dáme do veľkej nádoby s olivovým olejom, údenou paprikou, kôprom, soľou a korením. Zľahka premiešame.
Krok 2 /4
Na dosku v nádobe dáme kúsky lososa. Začneme proces varenia.
Krok 3 /4
Uistíme sa, že ryba je dôkladne uvarená. Môže sa to líšiť podľa veľkosti kusov. V prípade potreby predĺžime dobu o 1 ďalšiu minútu, kým nie je mäso ružové a pevné a ľahko sa neoddeľuje vidličkou.
Krok 4 /4
Rozpustíme cesnakové maslo v mikrovlnnej rúre na 15 – 30 sekúnd, vmiešame citrónovú šťavu a vylejeme na rybu. Okamžite podávame. Podávame so zeleninou na stredomorský spôsob. Môžeme podávať aj s ryžou alebo cestovinami.