Grilované kuracie stehná, mexický šalát so zemiakmi
- Celkový čas 1 h 10 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 pl Hnedý cukor
1 pl Paprika
0.5 čl Mletý cesnak
0.5 čl Mletá cibuľa
Soľ, korenie
800 g Kuracie stehienka (8 – 9 kusov)
1 čl Olivový olej
135 g Barbecue omáčka
300 g Konzervovaná sladká kukurica (čistá hmotnosť po scedení)
2 Avokáda, ošúpané a odkôstkované
250 g Cherry rajčiny
0.5 Červená cibuľa
1 Limetková šťava
3 pl Olivový olej
2 pl Čerstvý koriander
Soľ
800 g Bylinkové zemiaky
Príprava
Krok 1 /7
V malej miske zmiešajte cukor a korenie. Kuracie stehná osušte papierovou kuchynskou utierkou, aby ste odstránili vlhkosť. Vložte ich do veľkej misy. Kuracie stehná zalejte olivovým olejom a grilovacou omáčkou a posypte ich zmesou korenia. Premiešajte, aby sa zmes rovnomerne pokryla, a nechajte 5 minút odpočívať.
Krok 2 /7
Do misky dajte kocky avokáda, polovicu cherry paradajok, odkvapkanú kukuricu, limetkovú šťavu, olivový olej, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, nadrobno nasekaný koriander a soľ. Jemne premiešajte a dajte do chladničky.
Krok 3 /7
Zapnite nádobu 1. Kuracie stehná položte na tanier v nádobe 1.
Krok 4 /7
Zapnite nádobu 2. Zemiaky položte na tanier v nádobe 2.
Krok 5 /7
Stlačte tlačidlo SYNC, aby sa príprava v oboch nádobách dokončila súčasne. Stlačením tlačidla START spustite prípravu v oboch nádobách.
Krok 6 /7
V polovici pečenia stehná otočte, aby rovnomerne skaramelizovali. Každých desať minút zemiaky premiešajte, aby sa rovnomerne prepiekli.
Krok 7 /7
Podávajte hneď so šalátom, zemiakmi a extra barbecue omáčkou alebo obľúbenou omáčkou.