Chimichurri steak so sladkými zemiakmi Hasselback
- Celkový čas 6 h 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 6 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
Na prípravu steaku:
14 cl Olivový olej
10 cl Pomarančová šťava, vytlačená
7 cl Limetková šťava
6 cl Sójová omáčka
6 cl Worcesterová omáčka
3 pl Jablčný ocot
4 strúč. Nasekaný cesnak
450 g Steak z hovädzej veveričky, na plátky
Soľ, korenie
Na prípravu chimichurri omáčky:
30 g Nasekaná petržlenová vňať
30 g Koriander, nasekaný
5 cl Olivový olej
0.5 Cibuľa
2 strúč. Cesnak, olúpaný
2 pl Citrónová šťava
2 pl Ocot z červeného vína
0.5 čl Soľ
0.5 čl Korenie
2 štip. Čili vločky
Na prípravu sladkých zemiakov:
4 Stredne veľké sladké zemiaky
2 pl Olivový olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
V malej nádobe zmiešame olivový olej, pomarančovú šťavu, limetkovú šťavu, sójovú omáčku, Worcesterovú omáčku, jablčný ocot a cesnak. Marinádu vlejeme do mraziaceho vrecka s mäsom. Dáme chladiť do chladničky na 6 hodín.
Krok 2 /8
Pripravíme si chimichurri omáčku. Pridáme do nádoby mixéra petržlen, koriander, olivový olej, cibuľu, cesnak, citrónovú šťavu, ocot z červeného vína, soľ, korenie a čili vločky.
Krok 3 /8
Umyjeme a očistíme sladké zemiaky. Osušíme ich kuchynskou utierkou. Nakrájame na rovné plátky, pričom si dávame pozor, aby sme ich neprerezali celé, aby sa sladké zemiaky otvárali ako vejár. Pridáme trochu oleja, štipku soli a korenia.
Krok 4 /8
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 20 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program ZELENINA pri 200 °C na 20 minút. Pridáme sladké zemiaky na dosku v nádobe 1.
Krok 5 /8
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 6 /8
Keď spotrebič zapípa, pridáme mäso na dosku v nádobe 1.
Krok 7 /8
Skontrolujeme, či je mäso dôkladne uvarené, a v prípade potreby varíme ďalej.
Krok 8 /8
Mäso hneď podávame s chimichurri omáčkou a sladkými zemiakmi Hasselback.