Šalát s grilovanými kalamármi, citrónom a kaparami
- Celkový čas 20 min
- 20 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (9)
Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill+ XL Snacking & Baking so zapekacou misou GC724D12 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
500 g kalamáre
1 ks citrón
5 pl olivový olej
25 g kapary
1 ks červená cibuľa
125 g rukola
150 g červená paprika
125 g hrach
soľ
korenie
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme a osušíme telo a chápadlá kalamára. Kalamára rozrežeme a položíme na dosku na krájanie vnútornou stranou nahor. Pomocou noža urobíme na rybe mriežku. Nakrájame na 5 až 6 cm kúsky a chápadlá nakrájame na rovnakú dĺžku.
Krok 2 /4
Zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, kaparami a polovicou nadrobno nakrájanej červenej cibule. Kalamár obalíme v štvrtine tejto zálievky a ochutíme soľou a korením.
Krok 3 /4
Zapneme gril. Vyberieme program Morské plody a stlačíme OK. Keď je gril horúci, poukladáme naň kalamára (podľa potreby na viackrát) a gril zatvoríme. Varíme, kým sa na obrazovke neobjaví „medium well“ (stredne prepečené) alebo svetelná kontrolka sa nezmení na oranžovú.
Krok 4 /4
Grilované kalamáre zmiešame so zvyškom zálievky, zvyškom nakrájanej červenej cibule, pásikmi grilovanej papriky a uvareným hráškom. Podávame s rukolou.