Steak marinovaný vo whisky z mesta v prérii
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
0.5 hrn. jablková šťava alebo cider
75 ml whiskey
75 ml javorový sirup
2 pl Dijonská horčica
1 pl Worcesterová omáčka
1 cibuľa, nasekaná
4 strúč. cesnak
2 vet. rozmarín
1 steak zo sviečkovice
0.5 čl soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /7
Jablkový džús vyšľaháme s whisky, javorovým sirupom, horčicou a worcestrovou omáčkou. Vmiešame cibuľu, cesnak a rozmarín.
Krok 2 /7
Steak vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka a zalejeme zmesou whisky. Vložíme do chladničky a necháme marinovať najmenej 4 hodiny alebo najviac 24 hodín.
Krok 3 /7
Steak vyberieme z marinády a oklepeme z neho prebytočnú marinádu; zvyšnú marinádu prelejeme do hrnca a odložíme bokom. Steak ochutíme soľou a korením z oboch strán.
Krok 4 /7
Ak nie je Optigrill pripojený: – Zapneme gril – Na grile vyberieme program Červené mäso a stlačíme OK Ak je Optigrill pripojený: – Prispôsobte predvoľby varenia kliknutím na odkaz v dolnej časti tohto kroku a stlačte OK na grile Optigrill. Potom pokračujeme v recepte: Grilovacie dosky zľahka vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová kontrolka, steak položíme na gril a zatvoríme poklop. Pečieme, pokým kontrolka nezmení farbu na farbu želaného stupňa prepečenia – žltú pre krvavý spôsob, oranžovú pre stredné prepečenie a červenú pre dobré prepečenie.
Krok 5 /7
Presunieme steak na krájaciu dosku a zakryjeme fóliou. Pred nakrájaním necháme odstáť 5 minút.
Krok 6 /7
Medzitým privedieme zvyšnú marinádu do varu na stredne silnom ohni. Zmiernime teplotu na stredne nízku a varíme 10 až 12 minút alebo kým sa tekutina nezredukuje na približne 1/4 šálky (50 ml) a nezíska sýtu karamelovú farbu. Omáčku precedíme a tuhý zvyšok zlikvidujeme.
Krok 7 /7
Steak podávame pokvapkaný omáčkou z whisky.