Bravčové špízy marinované v šťave z granátového jablka
- Celkový čas 12 h 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 12 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
1.2 kg Bravčové mäso na grilovanie (napr. karé)
250 g Cibule (2 stredné)
4.5 pl Khmeli-suneli
Soľ
75 cl Šťava z granátového jablka
Príprava
Krok 1 /4
Mäso nakrájame na obdĺžnikové kúsky veľkosti asi 4x3x3 cm. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. Do veľkej misy dáme mäso a krúžky cibule. Pridáme Khmeli-suneli, soľ a šťavu z granátového jablka. Premiešame, prikryjeme tanierom a necháme marinovať v chladničke aspoň 1 noc, ideálne 1 až 2 dni.
Krok 2 /4
Mäso a cibuľu osušíme, kúsky mäsa napichujeme na špajdle striedavo s kolieskami cibule.
Krok 3 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí poukladáme špízy na grilovaciu dosky a pečieme 20 minút, pričom ich pravidelne obraciame, aby sa opiekli zo všetkých strán.
Krok 4 /4
Servírujeme.