Hovädzie steaky v marináde na ázijský spôsob
- Celkový čas 40 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 ks hovädzie steaky
120 ml tmavá sójová omáčka
4 pl med
2 pl sezamový olej
4 cm zázvor
4 strúč. strúčik cesnaku
1 čl čili korenie
jarná cibuľka
biele sezamové semiačka
Príprava
Krok 1 /4
Olúpeme a nastrúhame strúčiky cesnaku a zázvor. Zmiešame s čili korením, medom, sójovou omáčkou, sezamovým olejom a štyrmi polievkovými lyžicami vody. Hovädzie steaky dáme do zmesi, aby sa marinovali, a vložíme do chladničky aspoň na 30 minút, ideálne však na 4 hodiny.
Krok 2 /4
Mäso necháme odkvapkať a marinádu si odložíme.
Krok 3 /4
Zapneme gril. Vyberieme program Hovädzie mäso a stlačíme OK. Keď je gril horúci, hovädzie mäso dáme na gril a zatvoríme ho. Uvaríme podľa preferencie: Veľmi krvavé (modrá), krvavé (žltá), stredne prepečené (oranžová) alebo dobre prepečené (červená)
Krok 4 /4
Hovädzie steaky ozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami a podávame s marinádou ako omáčkou.