Grilované hovädzie mäso s hríbmi v omáčke stroganov
- Celkový čas 1 h 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
2 list Bobkový list
1 zvä. Tymián
1 pl Vínny ocot
1 pl Slnečnicový olej
1 čl Paprika
Soľ, korenie
700 g Hovädzie mäso na grilovanie v 1 kuse s hrúbkou 3 až 4 cm (typ rib eye alebo rump steak)
140 g Cibuľa (približne 1)
300 g Pečiarky
80 g Veľké nakladané uhorky (približne 3)
30 g Maslo
1 štip. Cukor
2 čl Paprika
2 pl Rajčinová pasta
1 čl Horčica
10 cl Suché biele víno
150 g Kyslá smotana
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Veľmi najemno nasekáme bobkové listy a tymián. Zmiešame s octom, olejom, paprikou, soľou a korením a hovädzie mäso obalíme v zmesi. Ošúpeme a najemno nasekáme cibuľu, pridáme ju k mäsu a marinujeme aspoň 1 hodinu.
Krok 2 /6
Umyjeme hríby a nakrájame ich na prúžky. Nakrájame nakladané uhorky na malé kúsky.
Krok 3 /6
Vezmeme kúsky cibule a dáme ich na plech na pečenie s maslom nakrájaným na kocky.
Krok 4 /6
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí pridáme hríby a nakladané uhorky na plech na pečenie. Za premiešavania necháme variť 5 minút. Pridáme cukor, papriku, rajčinovú pastu, horčicu, soľ a korenie. Rozriedime s bielym vínom a smotanou a premiešame.
Krok 5 /6
Dáme kus hovädzieho mäsa na grilovaciu dosku a varíme 20 minút, v polovici varenia obrátime – mäso bude stredne prepečené. Súčasne pravidelne obraciame hríby.
Krok 6 /6
Po uvarení prenesieme hovädzie mäso na dosku na krájanie a necháme odstáť 5 minút, potom ho nakrájame na plátky a podávame s hríbovou omáčkou.