Slané zemiakové vafle s lososom a čerstvým syrom
- Celkový čas 27 min
- 15 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
600 g Zemiaky
150 g Strúhaný syr
2 Vyšľahané vajcia
12 cl Mlieko
120 g Plnotučná kyslá smotana
1.5 cl Olivový olej
100 g Múka
11 g Prášok do pečiva (1 sáčok)
2 pl Nasekaná petržlenová vňať
2 pl Nasekaná pažítka
150 g Syrokrém
1 pl Nasekaný kôpor
0.5 Bio citrón
200 g Údený losos
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Platne na vafle
Príprava
Krok 1 /5
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nastrúhame (na strúhadle s najširším rezom).
Krok 2 /5
Do misky vložíme nastrúhané zemiaky, nastrúhaný syr, rozšľahané vajcia, mlieko, crème fraîche a olej. Dôkladne premiešame špachtľou. Pridáme múku, prášok do pečiva, petržlenovú vňať a pažítku. Ochutíme soľou, korením a zmiešame znova.
Krok 3 /5
Odstránime grilovacie dosky a nahradíme ich doskami na vafle, pričom najprv nasadíme spodnú dosku a potom hornú. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí nalejeme do každého vaflovača 1 malú naberačku cesta, uzavrieme a pečieme 3 minúty. Vyberieme vafle a opakujeme, kým sa neminie cesto. Z tohto cesta sa pripraví 8 vaflí.
Krok 4 /5
V miske zmiešame krémový syr s nasekaným kôprom a citrónovou šťavou a kôrou. Dochutíme soľou, korením a premiešame dohladka.
Krok 5 /5
Vafle podávame s kôprovým krémom a údeným lososom.