Zemiakové placky s údeným lososom
- Celkový čas 24 min
- 10 min
Príprava - 14 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
400 g Zemiaky, nastrúhané a roztlačené
0.5 čl Mletý cesnak
0.5 čl Mletá cibuľa
20 g Hladká biela múka
1 Vajce
1 pl Olej
Soľ, korenie
12 plát. Údený losos
2 Citróny, rozpolené
Príprava
Krok 1 /4
Ošúpeme zemiaky a nastrúhame ich do misy na miešanie. Nastrúhané zemiaky vložíme do cedidla, vytlačíme čo najviac tekutiny a vrátime do nádoby. Pridáme cesnak, cibuľu, múku, vajce, olej, soľ a čierne korenie a dobre premiešame.
Krok 2 /4
Zapneme nádobu č. 1. Na dosku v nádobe č. 1 dáme dve tretiny placiek
Krok 3 /4
Zapneme nádobu č. 2. Na dosku v nádobe č. 2 dáme zvyšnú tretinu placiek.
Krok 4 /4
Skontrolujeme zemiakové placky a v prípade potreby varíme ďalej, kým nie sú chrumkavé a dozlata. Podávame s údeným lososom a mesiačikmi citróna.