Ryža plov a grilované mäso
- Celkový čas 3 h 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 3 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Krehké hovädzie mäso na grilovanie
200 g Cibuľa
400 g Mrkva
2 strúč. Cesnak
4 list Bobkový list
2 vet. Tymián
2 pl Vínny ocot
3 pl Rastlinný olej
240 g Ryža basmati
Soľ
1 čl Mletá kurkuma
1 čl Semiačka rasce
2 čl Prášok sumac
1 čl Paprika
1 štip. Čili korenie
1 kocka Hovädzí vývar
25 cl Horúca voda
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Hovädzie mäso nakrájame na 1 cm široké pásiky. Cibuľu a mrkvu ošúpeme a nakrájame na 0,5 cm plátky. Všetko dáme na tanier. Olúpeme a rozdrvíme strúčiky cesnaku a pridáme na tanier spolu s bobkovým listom, tymiánom, octom a 2/3 oleja a dôkladne premiešame. Necháme marinovať 3 hodiny v chladničke.
Krok 2 /6
Ryžu uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale (približne 10 minút). Scedíme ho a necháme úplne vychladnúť v chladničke.
Krok 3 /6
Vyberieme pásiky mäsa, odstránime všetky kúsky zeleniny a odložíme bokom. Zeleninu, bobkový list a tymián vložíme na plech na pečenie spolu so zvyšným olejom a soľou. Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 10 minút.
Krok 4 /6
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4.
Krok 5 /6
Po predhriatí nasypeme ryžu na plech na pečenie. Pridáme kurkumu, rascu, sumac, papriku, chilli a kocku hovädzieho bujónu zriedenú v horúcej vode a premiešame.
Krok 6 /6
Hovädzie prúžky položíme na grilovaciu dosku a pečieme 5 minút, pričom v polovici doby pečenia mäso obrátime. Ryžu so zeleninou a koreninami nasypeme do veľkej misy a položíme na ňu hovädzie prúžky. Okamžite podávame.