Rebierka bez kosti so sladkou barbecue omáčkou
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
bravčové mäso
čili korenie a mletá horčica
mletá cibuľa
mletý cesnak
BBQ omáčka
hladký marhuľový džem bez kúskov
Francúzska horčica
Príprava
Krok 1 /5
Navrchu pozdĺžne nakrájame bravčovú filetu a preložením ju otvoríme. Mäso zľahka zjemníme na rovnomernú hrúbku. Zhruba do polovice hrúbky vytvoríme do mäsa ryhy v 2,5 cm širokých odstupoch tak, aby mäso začalo vyzerať ako plát rebierok.
Krok 2 /5
Zmiešame čili korenie, mletú horčicu, mletú cibuľu a mletý cesnak so soľou a korením. Touto korenistou zmesou natrieme celý povrch mäsa. Necháme odstáť 30 minút.
Krok 3 /5
Medzitým zmiešame barbecue omáčku s džemom a horčicou až do rovnomerného premiešania.
Krok 4 /5
Zmes ohrievame v mikrovlnej rúre 60 sekúnd na najvyššom stupni. Odoberieme 2 PL (30 ml) tejto omáčky a natrieme ňou mäso. Zvyšok omáčky si odložíme.
Krok 5 /5
Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Bravčové mäso odoberieme z grilu a prikryjeme ho fóliou. Necháme odstáť 5 minút. Teraz mäso nakrájame pozdĺž existujúcich značiek, čím získame niekoľko „rebierok“. Podávame ho so zvyškom omáčky.