Grilované rebierka s barbecue omáčkou
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 kg Bravčové rebierka
1 čl Paprika
1 čl Mletý cesnak
20 cl Barbecue omáčka
Drevené špízy
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si rebierka tak, že ich zbavíme blany na zadnej strane a ochutíme soľou, korením, paprikou a mletým cesnakom.
Krok 2 /6
Rebierka dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 3 /6
V polovici pečenia rebierka obrátime.
Krok 4 /6
Medzitým si v prípade potreby pripravíme barbecue omáčku alebo použijeme hotovú grilovaciu omáčku.
Krok 5 /6
Otvoríme rukoväť oboma rukami. Rebierka potrieme grilovaciu omáčkou a necháme piecť ďalších 10 minút, aby sa omáčka dobre prichytila a zľahka skaramelizovala.
Krok 6 /6
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a rebierka opatrne vyberieme. Dobrú chuť!