Grilované rebierka s čili omáčkou a nakladanými paprikami
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
2 čl Hnedý cukor
1 pl Ryžový ocot
60 g Rajčinová omáčka
1 čl Sriracha omáčky (alebo iná ostrá omáčka)
2 Červené papriky
2 Žlté papriky
6 cl Olivový olej
2 strúč. Nasekaný cesnak
Soľ, korenie
1 pl Citrónová šťava
2 pl Nasekaná čerstvá bazalka
65 g Čierne olivy
4 Rebierka
Príprava
Krok 1 /7
Pripravíme si čili omáčku: v nádobe miešame hnedý cukor a ocot, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme rajčinovú omáčku a sriracha omáčku. Premiešame a odložíme nabok.
Krok 2 /7
Zapneme Optigrill. Vyberieme program „Paprika“ a stlačíme OK.
Krok 3 /7
Rozkrojíme papriky napoly, zbavíme semien a potom každú polovicu rozkrojíme pozdĺžne na tri časti. Zmiešame s polovicou olivového oleja, nasekaným cesnakom, soľou a korením.
Krok 4 /7
Po predhriatí dáme papriky na gril a zatvoríme ho. Varíme dovtedy, kým nie je kontrolka červená. Presunieme papriky do misy, pridáme zvyšný olivový olej, citrónovú šťavu, bazalku a olivy a premiešame.
Krok 5 /7
Utrením vyčistíme taniere. Zapneme Optigrill. Vyberieme program „Hovädzie mäso“ alebo „Červené mäso“ a stlačíme OK.
Krok 6 /7
Vysajeme rebierka papierovou utierkou. Obe strany každého rebierka dochutíme soľou a korením. Po predhriatí dáme rebierka na gril (budeme to musieť urobiť v 2 dávkach) a zavrieme poklop. Varíme, pokým kontrolka nezodpovedá želanému stupňu prepečenia: žltá pre krvavý spôsob, oranžová pre stredné prepečenie a červená pre dobré prepečenie.
Krok 7 /7
Presunieme rebierka na taniere a podávame s čili omáčkou a nakladanými paprikami.