Grilované rebierka s barbecue omáčkou
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1.8 kg Bravčové rebierka
4 pl Hnedý cukor
1 čl Paprika
2 čl Kajenské korenie
2 čl Čili korenie
2 čl Mletá cibuľa
1 čl Horčičné semienka
1 čl Mletý cesnak
1 čl Sušené oregano
Soľ, korenie
3 pl Barbecue omáčka
Príprava
Krok 1 /5
V malej nádobe zmiešame dohromady hnedý cukor, papriku, kajenské korenie, čili korenie, mletú cibuľu, horčičné semienka, mletý cesnak a oregano. Dochutíme soľou a korením. Zbavíme rebierka tuku a nakrájame plát na 2 alebo 3 časti. Rozotrieme zmes korenia na mäso, aby sme ho ňou pokryli.
Krok 2 /5
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 30 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť.
Krok 3 /5
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Dáme mäso na dosku v nádobe 1 a nádobu zatvoríme. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 4 /5
V polovici varenia mäso obrátime. Keď do uplynutia doby varenia zostáva 5 minút, rozotrieme barbecue omáčku na rebierka a zatvorením nádoby pokračujeme vo varení.
Krok 5 /5
Skontrolujeme, či je mäso dôkladne uvarené, a v prípade potreby varíme ďalej. Pred nakrájaním mäsa ho necháme odstáť 5 minút. Tesne pred podávaním pridáme k mäsu barbecue omáčku a podávame so šalátom zo sladkých zemiakov.