Poké bowl s grilovaným tuniakom
- Celkový čas 19 min
- 10 min
Príprava - 4 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
3 pl Ryžový ocot
Korenie
10 g Čerstvý zázvor (1 kus, pribl. 1 cm)
Štipľavá omáčka
2 pl Sezamový olej
6 cl Sójová omáčka
330 g Steaky z tuniaka (pribl. 2 kusy)
500 g Predvarená sushi ryža
2 Malé avokáda (odkôstkované a nakrájané na plátky)
20 g Nasekaná červená cibuľa
200 g Mango nakrájané na kocky
80 g Edamame (sójové bôby), olúpané a uvarené
4 pl Nasekaný čerstvý koriander
1 pl Čiernobiele sezamové semiačka
Reďkovka, uhorka, červená kapusta alebo mrkva
Príprava
Krok 1 /4
V mise zmiešame prísady na marinádu. Pridáme tuniakové steaky a jemne premiešame. Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 15 minút.
Krok 2 /4
Marinovaný tuniak vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 3 /4
Skontrolujeme čas pečenia a v prípade potreby ho znovu spustíme.
Krok 4 /4
Grilované tuniakové steaky vyberieme na dosku na krájanie a necháme 5 minút odstáť, následne ich ostrým nožom nakrájame na prúžky. Predvarenú ryžu na sushi rozdelíme do 6 misiek. Na vrch rovnomerne poukladáme tuniaka. V každej miske rozložíme okolo tuniaka avokádo, cibuľu, mango a edamame. Posypeme sezamovými semienkami, čerstvým koriandrom a pásikmi zeleniny. Dobrú chuť!