Guláš s grilovaným mäsom
- Celkový čas 13 h
- 25 min
Príprava - 35 min
Varenie - 12 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
600 g Bravčové mäso na grilovanie (napr. karé)
150 g Cibuľa (približne 1)
3 strúč. Cesnak
250 g Červená paprika (približne 1)
30 g Sladká paprika (približne 1)
100 g Mäsitá rajčina
3 pl Rajčinová pasta
1 pl Rastlinný olej
Soľ, korenie
150 g Cibuľa (približne 1)
4 strúč. Cesnak
120 g Mrkva (približne 1)
250 g Zemiaky
500 g Zelené a červené papriky (2)
2 pl Rastlinný olej
3 pl Paprika
1 čl Tymián
Soľ, korenie
400 g čerstvé alebo konzervované pasírované rajčiny
5 g Zeleninový bujón (polovica kocky)
20 cl Voda
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /7
Nakrájame bravčové mäso na obdĺžnikové kúsky veľkosti asi 4x3x3 cm. Dáme ich do veľkej nádoby.
Krok 2 /7
Pripravíme si marinádu: Olúpeme cibuľu a strúčik cesnaku. Vyberieme jadierka z papriky a čili. Zmes najemno rozmixujeme s rajčinou, rajčinovou pastou, olejom, soľou a korením. Výsledné pyré nalejeme na kúsky mäsa, premiešaním ich dobre obalíme, prikryjeme tanierom a marinujeme v chladničke aspoň 1 noc a ideálne 1 deň.
Krok 3 /7
Pripravíme si guláš: olúpeme a nasekáme cibuľu a strúčiky cesnaku. Ošúpeme mrkvu, nakrájame ju pozdĺžne na 4 kusy a potom na 5 cm tyčinky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Vyberieme jadierka a nakrájame papriky na 2 cm kocky. Všetku túto zeleninu dáme na plech na pečenie, pridáme olej, papriku, tymián, soľ a korenie a premiešame.
Krok 4 /7
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút.
Krok 5 /7
Medzitým necháme mäso odkvapkať (marinádu si ponecháme) a kúsky nastrkáme na špízy.
Krok 6 /7
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Pridáme na plech na pečenie pasírované rajčiny, marinádu z mäsa, rozdrobený zeleninový bujón a vodu a zamiešame. Poukladáme špízy na grilovaciu dosku a varíme ďalších 25 minút, špízy pravidelne obraciame, aby sa ugrilovali zo všetkých strán, a zeleninu občas premiešame.
Krok 7 /7
Guláš podávame so špízmi.