Ossobuco so sladkým zemiakom
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
4 os.
3 pl Olivový olej
4 plát. Teľacie stehno
2 Nasekané cibule
3 strúč. Nasekaný cesnak
2 Mrkvy nakrájané na kúsky
2 vet. Zeler nakrájaný na kúsky
10 cl Suché biele víno
600 g Lúpané konzervované rajčiny
2 diel Zväzky bouquet garni
2 pl Talianske mleté korenie
2 pl Rajčinové pyré
1 Bio citrón (kôra a šťava)
2 Celé sladké zemiaky, ošúpané (približne 700 g)
4 cl Horúce mlieko
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Mriežka 2v1
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
Do nádoby nalejeme olej. Mäso pečieme z oboch strán 5 minút.
Krok 3 /6
Pridáme všetky prísady okrem sladkého zemiaka a mlieka.
Krok 4 /6
Sladký zemiak dáme na gril v hornej polohe, na quinou.
Krok 5 /6
Varíme pod tlakom
Krok 6 /6
Zmiešame pyré zo sladkého zemiaka s mliekom a okoreníme. Podávame zahorúca.