Kuracie prsia s pečeným sladkým zemiakom
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
900 g Sladké zemiaky
750 g Kuracie filety (4 kusy)
9 cl Olivový olej
3 pl Citrónová šťava
3 pl Najemno nasekaná pažítka
3 čl Paprika
3 čl Mletý cesnak
1.5 čl Soľ
Korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL
Príprava
Krok 1 /4
Ošúpeme a umyjeme sladké zemiaky. Nakrájame ich na veľké hranolky a uložíme na plech na pečenie. Rozložíme kuracie filety do misy.
Krok 2 /4
V nádobe zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, pažítku, papriku, mletý cesnak, soľ a korenie. Polovicou marinády zalejeme sladké zemiaky a druhou polovicou kuracie filety. Premiešame, aby sa dobre obalili v marináde.
Krok 3 /4
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuálny. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 5 minút.
Krok 4 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Zamiešame sladké zemiaky a poukladáme kuracie filety na grilovaciu dosku. Varíme ďalších 15 minút, v polovici doby varenia kuracie filety obrátime a sladké zemiaky občas zamiešame.