Kura s korením Cajun a sladkým zemiakom
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
600 g Kuracie prsia (asi 3 prsia)
90 g Múka
2 pl Korenie Cajun
Soľ, korenie
3 Vyšľahané vajcia
2 pl Dijonská horčica
100 g Rozdrobené kukuričné vločky
1 pl Kukuričná múka
3 pl Olivový olej
40 g Sladká čili omáčka
500 g Sladký zemiak
1 pl Olivový olej
1 čajová lyžička Mletý cesnak
0.5 čajová lyžička Paprika
0.5 čajová lyžička Mletá rasca
Príprava
Krok 1 /7
Nakrájame kuracie prsia na 3 alebo 4 kusy. Nasypeme múku a korenie Cajun do hlbokej misy. Dochutíme soľou a korením. V druhej hlbokej mise spolu vyšľaháme vajcia a dijonskú horčicu. V druhej hlbokej mise zmiešame rozdrobené kukuričné vločky s kukuričnou múkou. Kuracie kúsky namáčame v múke, potom vo vaječnej zmesi a zmesi kukuričných vločiek. Potrieme kuracie kúsky olivovým olejom.
Krok 2 /7
Ošúpeme sladké zemiaky a nakrájame ich na štvrťky. Vo veľkej nádobe zmiešame mesiačiky zo sladkých zemiakov s olivovým olejom, cesnakom, paprikou a rascou.
Krok 3 /7
Zapneme nádobu č. 1. Dosku v nádobe č. 1 zakryjeme papierom na pečenie a naň položíme obalené kúsky kuracieho.
Krok 4 /7
Zapneme nádobu č. 2. Na dosku v nádobe č. 2 dáme klinky batátov.
Krok 5 /7
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 6 /7
V polovici varenia kura obrátime.
Krok 7 /7
Podávame kuracie kúsky so sladkou čili omáčkou.