Obaľované nugetky z tresky
- Celkový čas 55 min
- 25 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
430 g Filety tresky
3 Malé olúpané šalotky
1.5 Malá čili paprička
230 g Múka
6.5 cl Nesladené kondenzované mlieko
3 Vaječné žĺtka
3 strúč. Najemno nasekaný cesnak
1 pl Čerstvý alebo sušený tymián
Soľ, korenie
3 pl Olej
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /4
Rybu dáme do rajnice so studenou vodou. Privedieme do varu a vypneme ohrev. Necháme odstáť 3 minúty. Scedíme, vykostíme a rozdrobíme vidličkou. Dôkladne najemno nasekáme olúpanú šalotku a čili bez semiačok.
Krok 2 /4
Všetky ingrediencie dáme do nádoby (okrem oleja) a premiešame. Cesto by malo byť mierne lepkavé a pružné.
Krok 3 /4
Vložíme do spotrebiča grilovaciu dosku a navrch dáme kus papiera na pečenie. Potrieme olejom. Pomocou 2 dezertných lyžíc vytvarujeme z cesta knedličky (quenelle). Rozložíme na gril 12 knedličiek tak, aby sa navzájom nedotýkali. Zľahka potrieme olejom. Nastavíme režim HRANOLKY pri 200 °C na 15 minút. 3 minúty pred uplynutím doby varenia otvoríme dvierka, obrátime knedličky a dvierka zatvoríme, aby sme dokončili varenie. Ak máme fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, vložíme do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill kus papiera na pečenie. Potrieme olejom. Pomocou 2 dezertných lyžíc vytvarujeme z cesta knedličky (quenelle). Rozložíme v košíku 12 knedličiek tak, aby sa navzájom nedotýkali. Zľahka potrieme olejom. Košík dáme na stredný rošt a zatvoríme dvierka. Nastavíme režim HRANOLKY pri 200 °C na 15 minút. 3 minúty pred uplynutím doby varenia otvoríme dvierka, obrátime knedličky a dvierka zatvoríme, aby sme dokončili varenie.
Krok 4 /4
Vyberieme knedličky z košíka, papier opäť natrieme olejom a opakujeme s druhou dávkou.