Drobený koláč z tresky
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 Filety z tresky (pribl. 150 g/kus)
150 g Sušienky Ritz® alebo iné sušienky
40 g Parmezán
40 g Rozpustené maslo
1 pl Citrónová šťava
Soľ, korenie
2 pl Nasekaná petržlenová vňať
1 Citrón
Príprava
Krok 1 /4
Dáme sušienky do mraziaceho vrecka a rozdrvíme ich valčekom na drobky. V malej nádobe zmiešame rozdrobené sušienky s parmezánom, rozpusteným maslom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /4
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program RYBA pri 180 °C na 10 minút. Pridáme filety z tresky na dosku v nádobe 1. Drobky nasypeme na rybu. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program RYBA pri 180 °C na 10 minút. Pridáme filety z tresky na dosku v nádobe 2. Drobky nasypeme na rybu. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 3 /4
Uistíme sa, že ryba je dôkladne uvarená. Môže sa to líšiť podľa veľkosti kusov. V pfípade potreby predĺžime dobu o ďalšiu 1 minútu, kým sa mäso ľahko neoddeľuje vidličkou.
Krok 4 /4
Tresku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou a podávame s mesiačikom citróna. Podávame s grilovanou špargľou a trochou strúhaného parmezánu.