Medovo-rozmarínové kačacie prsia s mrkvou
- Celkový čas 48 min
- 15 min
Príprava - 33 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
2 Veľké kačacie prsia
6 g Tekutý med
2 vet. Rozmarín
Soľ
1 kg Mrkva
2 pl Hroznový olej
Korenie
Príslušenstvo
Odkvapkávacia tácka Fritovací kôš Gril
Príprava
Krok 1 /4
Na koži kačacích pŕs vytvoríme ryhy. Nakrájame každé kačacie prso na 3 rovnaké časti. Rozotrieme na ne polovicu medu, dochutíme nasekanými lístkami z vetvičky rozmarínu a soľou. Dáme na tanier a do chladničky.
Krok 2 /4
Ošúpeme mrkvy. Rozštvrtíme ich pozdĺžne, potom nakrájame na 5 cm plátky. Vložíme do misy a zamiešame s olejom, zvyšným medom, trochou rozmarínu, soľou a korením. Vysypeme ich do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill a umiestnime na stredný rošt, s odkvapkávacou miskou dole. Zatvoríme dvierka. Nastavíme režim HRANOLKY pri 200 °C na 25 minút. Počas varenia raz premiešame.
Krok 3 /4
Keď zaznie časovač, mrkvu opäť premiešame a grilovaciu dosku umiestnime hore na horný rošt. Dvierka zatvoríme a nastavíme varenie v režime GRIL pri 200 °C na 23 minút. Po 15 minútach predhrievania dáme kusy kačacích pŕs na horúcu grilovaciu dosku, stranou kože nahor. Zatvoríme dvierka a obnovíme varenie. Po 4 minútach obrátime kusy kačacích pŕs a opäť zatvoríme dvierka, aby ste dokončili varenie.
Krok 4 /4
Kačacie prsia podávame s mrkvou a restovanými zemiakmi.