BBQ kačacie prsia na čínsky spôsob s bielou ryžou
- Celkový čas 12 h 45 min
- 10 min
Príprava - 12 h
Varenie - 35 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Kačacie prsia
Na marinádu:
11 cl Ustricová omáčka
9 cl Sójová omáčka
0.5 pl Quatre épices
3 pl Med
1 pl Mletý cesnak
Na prípravu omáčky:
3 pl Med
13 cl Voda
0.5 pl Quatre épices
Na prípravu ryže:
250 g Jazmínová ryža
25 cl Voda
1 pl Olivový olej
0.5 čl Soľ
Príprava
Krok 1 /8
Poklepaním osušíme kačacie prsia. V plytkej mise zmiešame dohromady ustricovú omáčku, sójovú omáčku, quatre épices, med a mletý cesnak. Dáme kačacie prsia do omáčky, stranou kože nahor. Prikryjeme a necháme cez noc odstáť v chladničke.
Krok 2 /8
Pripravíme si omáčku. V malej miske zmiešame med, vodu a quatre épices.
Krok 3 /8
Ryžu niekoľkokrát premyjeme vo veľkej nádobe. Vlejeme vodu, olej a soľ do odmerky a ohrievame 3 minúty v mikrovlnnej rúre. Vysypeme ryžu do formy na múčnik, ktorá sa zmestí do nádoby 2. Navrch nalejeme vodu, premiešame a zakryjeme alobalom.
Krok 4 /8
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 20 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program MANUÁLNY pri 180 °C na 35 minút. Dáme ryžu na dosku v nádobe 2.
Krok 5 /8
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 6 /8
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme kačicu na dosku v nádobe 1, stranou kože nahor.
Krok 7 /8
V polovici varenia kačicu zalejeme omáčkou. Zamiešame ryžu. Skontrolujeme, či sa vsiakla všetka voda, a v prípade potreby pridáme k času varenia ďalšie 3 minúty. Skontrolujeme, či je kačica dôkladne uvarená, a v prípade potreby varíme ešte niekoľko minút.
Krok 8 /8
Nakrájame kačicu na plátky a hneď podávame s omáčkou a ryžou.