Grilované kačacie prsia s javorovým sirupom a zemiakmi
- Celkový čas 1 h 3 min
- 20 min
Príprava - 38 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1 kg Zemiaky
350 g Cibule (2 stredne veľké cibule)
70 g Maslo
Soľ, korenie
9 cl Biele víno
3 cm Kačacie prsia s hrúbkou 2 až 3 cm (asi 800 g)
1.5 pl Olej
3 pl Javorový sirup
1.5 pl Čerstvý tymián
1.5 Limetka
4 pl Nasekaná pažítka
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na 3 mm plátky. Cibule ošúpeme a nasekáme najemno, dáme ich na plech na pečenie s maslom nakrájaným na kocky, soľou a korením.
Krok 2 /5
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 5 minút, počas varenia raz zamiešame.
Krok 3 /5
Pridáme plátky zemiakov s cibuľou, dochutíme soľou a korením a zamiešame. Pridáme biele víno, zatvoríme gril a varíme ďalších 15 minút.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Poukladáme kačacie prsia na grilovaciu dosku stranou kože nadol a varíme 10 minút. Obrátime kačacie prsia, nastavíme bočný termostat do polohy 4 a varíme ďalších 8 minút pre krvavý spôsob/opečenie dohneda. Medzitým zemiaky pravidelne miešame a na konci varenia pridáme pažítku.
Krok 5 /5
Dáme kačacie prsia na dosku na krájanie a necháme odstáť 5 minút, potom nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi.