Kačacie prsia s jablkom
- Celkový čas 28 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
3 cm Kačacie prsia s hrúbkou 2 až 3 cm (asi 800 g)
Soľ, korenie
400 g Kyslé jablká (približne 2)
2 strúč. Cesnak
1.5 pl Tekutý med
1.5 pl Čerstvý tymián
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Ostrým nožom vytvoríme na koži kačacích pŕs ryhy prerezaním tuku až k mäsu. Výdatne dochutíme soľou a korením na strane kože aj mäsa a kačacie prsia umiestnime na plech na pečenie stranou kože nahor.
Krok 2 /5
Ošúpeme jablká a nakrájame ich na 8 mesiačikov. Vyberieme jadierka a usporiadame mesiačiky jabĺk okolo kačacích pŕs.
Krok 3 /5
Olúpeme a nasekáme strúčiky cesnaku. Zmiešame s medom, tymiánom, soľou a korením a nalejeme na jablká okolo kačacích pŕs.
Krok 4 /5
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuálny. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút doružova.
Krok 5 /5
Vyberieme kačacie prsia z plechu na pečenie a pred nakrájaním na plátky ich necháme odstáť 5 minút. Podávame s jablkami a šťavou.