Kačacie prsia a mrkvové hranolky
- Celkový čas 1 h 40 min
- 20 min
Príprava - 1 h 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
500 g Mrkva
2 pl Hroznový olej
1 pl Javorový sirup
1 čl Tymián
Soľ, korenie
2 Kačacie prsia
1 čl Sušená petržlenová vňať
Príslušenstvo
Gril Oddeľovač
Príprava
Krok 1 /4
Ošúpeme mrkvy. Rozštvrtíme ich pozdĺžne, potom nakrájame na 5 cm kúsky. Vložíme do misy a zamiešame s olejom, javorovým sirupom, tymiánom, soľou a korením.
Krok 2 /4
Na koži pŕs vytvoríme ryhy v mriežkovom vzore tak, aby sme nerezali do mäsa. Ochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Na rozpálenej panvici osmažíme prsia 1 minútu z každej strany a potom vylejeme nadbytočný tuk.
Krok 3 /4
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a pre P1 vyberieme režim HRANOLKY. Pre P2 vyberieme režim MÄSO. Najprv pridáme mrkvové hranolky. Keď zaznie časovač, premiešame hranolky a dáme jedno kačacie prso na druhú stranu oddeľovača. Pokračujeme vo varení. Po 7 minútach prso obrátime a pokračujeme vo varení.
Krok 4 /4
Po skončení programu zopakujeme proces s druhou dávkou.