Losos s pomarančovou a javorovou polevou
- Celkový čas 2 h 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Suroviny
4 os.
4 Steak z lososa
12 cl Pomarančová šťava
1 pl Pomarančová kôra
2 pl Javorový sirup
1 pl Celozrnná horčica
0.5 čl Paprika
0.5 čl Kurkuma
0.5 čl Mletý zázvor
20 g Pekanové orechy
1 pl Petržlenová vňať
Príprava
Krok 1 /5
Do misky nalejte pomarančovú šťavu, kôru, javorový sirup, horčicu, papriku, kurkumu a zázvor. Prešľahajte, aby sa spojila.
Krok 2 /5
Steaky z lososa uložte do vhodnej misky a potrite ich omáčkou. Nechajte 2 hodiny marinovať v chladničke.
Krok 3 /5
Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí položte steaky na grilovacie dosky kožou nadol. Steaky nechajte variť 6 minút, potom ich otočte a dopečte ďalšie 4 minúty. Skontrolujte, či je mäso hotové.
Krok 4 /5
Medzitým zvyšnú omáčku redukujte v hrnci na miernom ohni, kým sa zmes nezmení na sirup. Odložte bokom.
Krok 5 /5
Steaky z lososa podávajte s omáčkou, posypte pekanovými orechami, petržlenovou vňaťou, niekoľkými plátkami pomaranča a kôrou.