Grilované kuracie stehná s javorovou horčicou
- Celkový čas 5 min
- 5 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
0.25 hrn. javorový sirup
2 pl celozrnná dijonská horčica
0.75 čl soľ a korenie
0.5 čl sušený tymián
2 strúč. cesnak
8 kuracie stehná bez kosti a kože
Príprava
Krok 1 /3
Vyšľaháme javorový sirup s horčicou, soľou, korením, tymianom a cesnakom, kým sa dobre nespoja; odmeriame 2 PL (30 ml) a odložíme bokom. Kuracie stehná premiešame so zvyšnou javorovou zmesou, kým sa rovnomerne neobalia.
Krok 2 /3
Ak nie je Optigrill pripojený: – Zapneme gril – Na grile vyberieme program Hydina a stlačíme OK Ak je Optigrill pripojený: – Prispôsobte predvoľby varenia kliknutím na odkaz v dolnej časti tohto kroku a stlačte OK na grile Optigrill. Potom pokračujeme v recepte: Grilovacie dosky zľahka vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová kontrolka, kuracie stehná poukladáme na gril a zatvoríme poklop. Pečieme dovtedy, kým sa kontrolka nezmení na červenú.
Krok 3 /3
Vyberieme ich z grilu a vrchnú časť potrieme odloženou javorovou zmesou.