Bravčová pečienka s medovou polevou, orechmi a batatovým pyré
- Celkový čas 1 h 35 min
- 40 min
Príprava - 55 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
60 g Med
6 cl Pomarančová šťava
130 g Hnedý cukor
4 Klinčeky
1 Bravčová pečienka (700 g)
1 pl Rastlinný olej
600 g Bataty
10 cl Obyčajná smotana s 30 % tuku
2 cl Olivový olej
3 g Kvet soli
0.5 kôra Pomaranč
0.5 Šťava z limetky
30 g Opražené vlašské orechy
Príprava
Krok 1 /7
Na prípravu marinády nalejte všetky prísady do hrnca. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezískate veľmi hustý sirup. Odložte bokom.
Krok 2 /7
Pripravte si pečienku. Mäso potrite olejom a ostrým nožom urobte do tuku zárezy.
Krok 3 /7
Bataty uvarte v osolenej vode. Sceďte a prelejte do úzkej nádoby. Pridajte smotanu, olej, soľ, pomaranč a šťavu. Mixujte ponorným mixérom, kým nevznikne hladké a pevné pyré. Tento krok si môžete pripraviť vopred.
Krok 4 /7
Zapnite misku 1. Pečienku vložte do spotrebiča s plechom. Začnite piecť. Po 30 minútach rozotrite na tuk 3 polievkové lyžice marinády a postup opakujte každých 5 minút 3-krát.
Krok 5 /7
Zapnite misku 2. Do misky nalejte pyré a nasypte orechy.
Krok 6 /7
Stlačením tlačidla SYNC zároveň ukončite pečenie. Stlačením tlačidla START spustíte proces pečenia.
Krok 7 /7
Zachyťte výpek. Pečienku nakrájajte na plátky a podávajte s pyré.