Kukurica na mexický spôsob
- Celkový čas 22 min
- 10 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
8 Klasy vákuovo balenej kukurice
2 pl Repkový olej
Soľ, korenie
4 Limetky
60 g Majonéza
60 g Kyslá smotana
2 čl Mletý cesnak
2 čl Mletá cibuľa
15 g Koriander
150 g Rozdrobený syr feta
Údená paprika
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /7
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča a nastavíme program GRIL pri 200 °C a predhrievame 10 minút.
Krok 2 /7
Potrieme kukuričné klasy repkovým olejom a dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /7
Po predhriatí vložíme kukuričné klasy do nádoby na varenie a nastavíme program GRIL pri 200 °C na 6 minút.
Krok 4 /7
Vytlačíme si citrónovú šťavu do misky a zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, cesnakom a mletou cibuľou.
Krok 5 /7
Po 6 minútach kukuricu obrátime a varíme ďalších 6 minút.
Krok 6 /7
Po dokončení programu vyberieme kukuričné klasy, pričom si dávame pozor, aby sme sa nepopálili, a potrieme ich omáčkou.
Krok 7 /7
Dáme ich na dosku a posypeme koriandrom, rozdrobeným syrom feta a údenou paprikou.