Losos na thajský spôsob
- Celkový čas 57 min
- 20 min
Príprava - 37 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Losos
10 cl Sójová omáčka
1 Limetka
4 Cesnak
2 pl Zázvor
1 Červená paprika
2 Mrkva
1 Cuketa
1 pl Olivový olej
50 g Cukrový hrach
50 g Fazuľové výhonky
4 pl Sladká čili omáčka
0.5 Jarné cibuľky
2 pl Sezamové semiačka
1 Limetka
Koriander
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /8
Losos nakrájame na veľké kocky. V miske si zmiešame sójovú omáčku, limetkovú šťavu, nasekaný cesnak a strúhaný zázvor. Pridáme lososa, prikryjeme a necháme odstáť 20 minút.
Krok 2 /8
Umyjeme a osušíme papriky, mrkvy a cuketu. Nakrájame papriku na prúžky a vyberieme jadro. Ošúpeme mrkvy a nakrájame na tenké tyčinky. Nakrájame cuketu na tyčinky rovnakej veľkosti. Nakrájanú zeleninu zmiešame s olejom v mise. Pridáme cukrový hrach a fazuľové výhonky. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /8
Zeleninu dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 4 /8
V polovici pečenia zeleninu premiešame.
Krok 5 /8
Otvoríme rukoväť oboma rukami. Zeleninu odložíme nabok do nádoby.
Krok 6 /8
Na panvicu dáme kocky lososa. Začneme piecť.
Krok 7 /8
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a lososa opatrne vyberieme.
Krok 8 /8
Zeleninu a lososa servírujeme na taniere. Ozdobíme lososa sladkou čili omáčkou, jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami. Pokropíme zeleninu limetkou a posypeme koriandrom. Dobrú chuť!