Zemiaky na spôsob mimózy
- Celkový čas 1 h 5 min
- 30 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
8 Baby zemiaky
1 Vajce
1 Žĺtok
1 pl Dijonská horčica
18 cl Slnečnicový olej
1 pl Olivový olej
4 Malé uhorky
2 čl Pažítka nasekaná nadrobno
1 pl Jablčný ocot
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /8
Zemiaky umyte. Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky s celým vajcom v škrupine (v prípade potreby ich opláchnite) do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program PARA na 20 minút.
Krok 2 /8
Naplňte malú misku studenou vodou, aby sa vajce ochladilo. Po skončení programu nechajte zemiaky na štandardnom plechu na pečenie, ale odstráňte vajce a ponorte ho do studenej vody.
Krok 3 /8
Znova spustite program PARA so zemiakmi na 25 min. Po uvarení skontrolujte špičkou noža, či sú uvarené, a v prípade potreby upravte čas. Zemiaky vyberte a nechajte vychladnúť. Pripravte si majonézu. V malej miske rozšľahajte žĺtok a horčicu, potom ich pokvapkajte slnečnicovým olejom a pripravte majonézu. Keď je všetok olej zapracovaný, odstavte ho a nechajte vychladnúť.
Krok 4 /8
Teplé zemiaky prekrojte pozdĺžne na polovicu. Pomocou malej lyžičky alebo vykrajovača na melón vydlabte zemiaky a nechajte polcentimetrovú vrstvu šupky, aby sa vytvorili úhľadné škrupinky. Zemiakové šupky odložte na zvyšok prípravy. Vydlabanú zemiakovú hmotu vložte do misy a roztlačte vidličkou.
Krok 5 /8
Z vajca uvareného natvrdo odstráňte škrupinu a rozrežte ho na polovicu. Vyberte žĺtok a roztlačte ho vidličkou. Žĺtok odložte bokom na ozdobenie zemiakov.
Krok 6 /8
Na krájacej doske nakrájajte uvarený bielok a uhorku nožom. Zmiešajte vaječný bielok, uhorku, pažítku a zemiakovú zmes s majonézou, jablčným octom a korením.
Krok 7 /8
Zemiakové šupky naplňte zmesou tak, aby vznikla úhľadná kupola. Nakoniec posypte rozdrveným žĺtkom.
Krok 8 /8
Dobrú chuť!