Kačacie prsia pečené v rúre na mede s mrkvou
- Celkový čas 1 h 8 min
- 10 min
Príprava - 28 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
1 pl Ustricová omáčka
3 pl Sójová omáčka
3 pl Med
20 cl Pomarančová šťava
2 Čerstvé kačacie prsia (asi 800 g)
750 g Mrkvy
2 pl Med
4 pl Olivový olej
10 cl Voda
30 g Hnedý cukor
2 čl Zmes štyroch korenín
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
V hlbokej miske zmiešame ustricovú omáčku, sójovú omáčku, med a pomarančovú šťavu. Dochutíme soľou a korením. Zamiešame.
Krok 2 /8
Nožom narežeme kožu na prsiach tak, aby sa vytvoril mriežkovaný vzor, ale aby sme sa neprerezali až k mäsu. Prsia vložíme do marinády mäsitou stranou. Kožu pokvapkáme marinádou. Prikryjeme utierkou a odložíme na 30 minút do chladničky.
Krok 3 /8
Medzitým ošúpeme mrkvu a rozrežeme ju pozdĺžne na 4 časti. V šalátovej miske zmiešame med, olivový olej a vodu. Dochutíme soľou a korením. Pridáme mrkvu a zmiešame. Mrkvy poukladáme na plech na pečenie.
Krok 4 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program ROAST na 190 °C a nastavíme čas pečenia na 15 min. Stlačíme tlačidlo START. Dobu pečenia upravíme podľa veľkosti mrkvy.
Krok 5 /8
Kačacie prsia vyberieme z marinády. V hlbokej miske zmiešame hnedý cukor a 4 koreniny. Prsia v tejto zmesi obalíme a dbáme na to, aby boli rovnomerne obalené.
Krok 6 /8
Kačacie prsia položíme na mriežku na pečenie. Umiestnime mriežku na pečenie do strednej polohy rúry, pričom plech s mrkvou nevyberieme. Polovicu kačacej marinády nalejeme do pekáča na mrkvu a mierne premiešame.
Krok 7 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program ROAST na 190 °C a nastavíme čas pečenia na 13 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 8 /8
Prsia nakrájame na plátky hrubé približne 1 cm. Podávame zahorúca s mrkvami.