Kačacie prsia so sladkými zemiakovými hranolkami
- Celkový čas 40 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Kačacie prsia
Soľ, korenie
1 čl Sušená petržlenová vňať
750 g Sladké zemiaky
3 pl Olivový olej
1.5 pl Javorový sirup
1.5 čajová lyžička Tymián
Korenie
Príprava
Krok 1 /7
Nožom vytvoríme na kačici ryhy. Dochutíme soľou a korením a posypeme petržlenovou vňaťou. Na rozpálenej panvici osmažíme prsia 1 minútu z každej strany a odstránime nadbytočný tuk.
Krok 2 /7
Ošúpeme sladké zemiaky. Pozdĺžne ich rozčtvíme a potom nakrájame na 5 cm kúsky. Vložíme do nádoby a zmiešame s olejom, javorovým sirupom, tymianom, soľou a korením.
Krok 3 /7
Zapneme nádobu č. 1. Na dosku v nádobe č. 1 dáme kačacie prsia.
Krok 4 /7
Zapneme nádobu č. 2. Na dosku v nádobe č. 2 dáme sladké zemiaky.
Krok 5 /7
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 6 /7
V polovici pečenia kačacie prsia otočíme. Pri sladkých zemiakoch v polovici varenia zatraste košom, aby sa premiešal. Skontrolujte, či sú kačica a batáty uvarené a v prípade potreby pridajte ešte pár minút.
Krok 7 /7
Kačicu nakrájajte a podávajte s hranolkami zo sladkých zemiakov. Podávame so zeleným šalátom.