Kórejské hranolky s kimchi
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
6 8 zemiakov
150 g Strúhaný čedar
10 cl Nesladené, neochutené rastlinné mlieko
3 čl Sriracha omáčka
150 g Kimchi, nasekané
2 3 zelené cibule, nasekané
Vegánska majonéza
Čierny sezam
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /6
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolky. Nakrájané zemiaky vložíme do misy a zalejeme studenou vodou. Odložíme bokom na 30 minút.
Krok 2 /6
Scedíme a potom ich dôkladne osušíme utierkou.
Krok 3 /6
Hranolky vložíme do fritézy Easy Fry na štandardnom plechu a nastavíme program HRANOLKY na 15 minút. V polovici varenia hranolky premiešame.
Krok 4 /6
Medzitým pridáme syr čedar a mlieko do malej rajnice. Zahrievame na strednom plameni, pričom miešame metličkou. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridáme trochu mlieka.
Krok 5 /6
V malej miske rozšľaháme vegánsku majonézu a srirachu, kým nebudú hladké a dobre spojené.
Krok 6 /6
Akonáhle sú hranolky hotové, dáme ich na tanier. Posypeme kimchi, nakrájanou zelenou cibuľkou a sezamovými semiačkami. Sriracha majonézu a čedarovú omáčku dáme do malých misiek.