Hovädzie chimichurri so sladkými zemiakmi hasselback
- Celkový čas 53 min
- 20 min
Príprava - 33 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 g Hovädzí steak
1 trs Petržlenová vňať s rovnými listami
3 Strúčiky cesnaku
1 Červená čili paprička
2 pl Ocot z červeného vína
6 pl Olivový olej
Soľ a korenie
4 Sladké zemiaky
2 pl Olivový olej
Soľ a korenie
Čerstvý tymián
Príprava
Krok 1 /8
Na prípravu chimichurri nadrobno nasekáme petržlenovú vňať, cesnak a čili papričku. Zmiešame s octom z červeného vína a olivovým olejom. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Omáčku si odložíme nabok.
Krok 2 /8
Umyjeme a osušíme sladké zemiaky. Nakrájame ich na tenké plátky, pričom nekrájame až do konca, aby zostali pripevnené k spodku. Potrieme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením a pridáme čerstvý tymián.
Krok 3 /8
Sladké zemiaky dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 4 /8
Medzitým dochutíme hovädzie steaky soľou a korením.
Krok 5 /8
Keď sú sladké zemiaky takmer uvarené, pridáme do spotrebiča hovädzie steaky. Znovu začneme piecť a upravíme na požadovanú prepečenosť.
Krok 6 /8
Otvoríme rukoväť oboma rukami.
Krok 7 /8
Hovädzie steaky podávame dusené v chimichurri omáčke a so sladkými zemiakmi hasselback ako prílohou.
Krok 8 /8
Dobrú chuť!