Montrealský grilovaný steak so zemiakmi
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 ks stredne veľké zemiaky Yukon Gold, asi 2 lb (1 kg)
1 pl repkový olej
2 pl Montrealské korenie na steaky, rozdelené
4 ks striploin steaky, po cca. 6 oz (175 g)
0.25 hrn. kečup
1 pl Worcesterová omáčka
0.5 pl pálivá omáčka
Príprava
Krok 1 /6
Zemiaky varíme v mikrovlnnej rúre 6 minút alebo kým nebudú mäkké, ale stále pevné; ochladíme ich, aby sa s nimi dalo ľahko manipulovať. Zemiaky prekrojíme na polovicu a potom ich pozdĺžne nakrájame na 1 cm hrubé pásy. Zemiaky premiešame s olejom a polovicou korenia na steaky. Kečup dôkladne zmiešame s worcestrovou omáčkou a pálivou omáčkou; zmes odložíme nabok.
Krok 2 /6
Medzitým si poklepaním papierovou utierkou steaky osušíme. Posypeme zvyšné korenie na steak na obe strany steakov.
Krok 3 /6
Zapneme gril. Vyberieme program Červené mäso/Steak a stlačíme OK. Grilovacie dosky zľahka vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová/biela kontrolka, steaky poukladáme na gril a zatvoríme poklop.
Krok 4 /6
Pečieme, pokým kontrolka nezmení farbu na farbu želaného stupňa prepečenia – žltú pre krvavý spôsob, oranžovú pre stredné prepečenie a červenú pre dobré prepečenie. Presunieme steaky na tanier a zakryjeme fóliou. Necháme odstáť 5 minút.
Krok 5 /6
Zemiaky pečieme po častiach 5 minút alebo kým nie sú mäkké a zreteľne opečené.
Krok 6 /6
Steaky podávame so zemiakmi a kečupovou zmesou.